Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Új nyugdíjtörvény? - Mélységes
  2009-04-02 22:42:19, csütörtök
 
  Új nyugdíjtörvény? - Mélységesen erkölcstelen..!
2009. április 2. 13:58:30

,,Az utolsó csepp vérünkig próbáljuk megvédeni a nyugdíjasok érdekeit." Ugye, ismerős ez a mondat? Gyurcsány Ferenctől származik. 1 millió 200 ezer idős embert rövidítenek meg, akikért a gyurcsányi ígéret ellenére egy csepp vért sem hullattak.



Megkezdte a Tisztelt Ház, a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosításáról szóló javaslat általános vitáját. Több intézkedést tartalmaz ez a törvényjavaslat. Az első és legfontosabb az öregségi nyugdíjkorhatár emelése. Az indítvány az öregségi nyugdíj jelenleg 62 éves korhatárát fokozatosan 65 évre emelné. Az előterjesztés szerint: ,,A kormány olyan javaslatot tesz a nyugdíjkorhatár emelésére, amely nem okoz aránytalan különbséget az egymást követő korosztályok számára. A nyugdíjba vonulás valódi korcentrumát emelik azok a már megkezdett intézkedések, amelyek arra ösztönzik a munkaképes korú embereket, hogy szabad elhatározásból, de józan számítás alapján később vonuljanak nyugdíjba."



A javaslat szerint, nem csupán a korhatár alatti nyugdíjazásnál, de a nyugdíjkorhatár betöltésekor is a nyugdíjazás előfeltétele lesz az adott biztosítási jogviszony megszüntetése. Az előterjesztők állítják: ,,Ez sokakat megfontolásra fog késztetni döntésükben, mert nem biztos, hogy a nyugdíjba vonulás után újra az addigi anyagi feltételekkel kapnak munkát." Fontos szabály továbbá, ,,aki a jövőben szolgálati időtől függetlenül korai nyugdíjat igényel, annak nem lehet teljes összegű nyugdíja, hanem bizonyos összegű csökkentést kell eltűrnie."



A javaslat alapján 2010-től a tizenharmadik havi nyugdíj - az évi 80 ezer forintos összeghatár havi elosztásban beépül a havi nyugellátásokba, de csak azoknál, akik 2009 novembere előtt is részesülnek tizenharmadik havi nyugdíjban. Azok, akik ezt követően mennek nyugdíjba, ugyanúgy nem részesülnek a csökkentett 13. havi nyugellátásból, mint azok, akiket a tavalyi törvénymódosítás már kizárt ebből az ellátásból. Ezzel a kormány már 2010-ben 10 milliárd forintot akar megspórolni 125 ezer újonnan nyugdíjba vonuló ember kárára. Folyamatában tekintve már 2009-ben 274 ezer 62 év alatti ember esett el a 13. havi ellátástól, továbbá 754 ezer 62 év fölötti saját jogú öregségi és rokkantnyugdíjas vesztette el járandóságának 80 ezer forint feletti részét. További 77 ezer 62 év alatti rokkantnyugdíjas jutott hasonló sorsa.



A javaslat szorgalmazza a svájci indexálás szabályainak átalakítását is 2010-től, melynek értelmében a svájci indexálást csak 4 százalékos vagy azt meghaladó GDP-növekedés esetén alkalmaznák. Az előterjesztők szerint: ,,Az indexálás nem tenné lehetővé, hogy a nyugdíjak a gazdaság lehetőségeit meghaladó mértékben növekedjenek, de biztosítaná, hogy gyors gazdasági növekedés mellett ne csupán megőrizzék, hanem növeljék is vásárlóértéküket."



A javaslat decemberi konvergencia programban bemutatott nyugdíjpályához képest 2012-re a GDP 0,5 százalékával, 2020-ra a GDP 1,7 százalékával, 2030-ra a GDP 2,5-2,6 százalékával, 2050-re pedig a GDP 3-3,5 százalékával mérsékelné a nyugdíjkiadásokat. A költségvetés a tervezett változtatásoktól a lehető leggyorsabban majd' 80 milliárd forintos megtakarítást remél. Mindez azonban még feltételes módban értendő, mert a Fidesz és a KDNP mellett, az SZDSZ is jelezte: jelen formájában elfogadhatatlan e törvényjavaslat. A kereszténydemokraták álláspontját kifejtve dr.Lanczendorfer Erzsébet hangsúlyozta:



Most is lesz másfél millió szórólap?



- Nincs rendjén, hogy nem azok bűnhődnek, akik miatt a térség fekete bárányává váltunk! Nincs rendjén, hogy vétlen magyar embereken, a magyar társadalom legkiszolgáltatottabb, önmagukon segíteni nem tudó rétegein, az élet alfájánál álló gyermekeken, és az élet ómegájához eljutott nyugdíjasokon csattanjon legnagyobbat az ostor.



- Nézzük a tényeket! ,,Az utolsó csepp vérünkig próbáljuk megvédeni a nyugdíjasok érdekeit." Ugye, ismerős ez a mondat? Gyurcsány Ferenctől származik. 2008. október 28-án hangzott el ez a mondat, akkor, amikor már előtte is kezdett derengeni, sőt világossá válni, hogy az Amerikából indult pénzügyi és gazdasági válság - egy korábbi bejelentésével ellentétben - bennünket sem fog elkerülni. Nézzük, hány csepp vért hullatott azóta Gyurcsány Ferenc és a szocialista kormány a nyugdíjasokért, azaz hogyan védte érdekeiket. 2008. január 1-jétől nyugdíjba vonulók induló nyugdíja 8 százalékkal csökken. Megvonják a nyugdíj folyósítását attól a megélhetéséhez kényszerű kiegészítő kereső foglalkozást űző nyugdíjastól is, akinek munkajövedelme eléri a minimálbér 12-szeresét. Mint látjuk, nem folyt egy csepp vér sem a nyugdíjasokért.



- A most benyújtott javaslat a nyugdíjkorhatárt 62 évről 65 évre emeli. Lehet persze hivatkozni nyugati országok gyakorlataira, lehet, de nem érdemes, mert a körtét nem lehet összehasonlítani az almával. Nem lehet összehasonlítani egy nyugati országban élő nyugdíjasnak sem az egészségi állapotát, sem az aktív korban eszközölt megtakarításait, sem nyugdíjának értékét a magyar nyugdíjaséval. Amíg egy fejlett nyugati ország nyugdíjasa - személyesen tapasztaltam jó pár éve - májustól októberig jól él nyugdíjából a görög tengerparton, addig a magyar nyugdíjas megélhetési gondokkal küzd. Csupán az áraink érték el vagy szárnyalták túl a nyugati árakat. De az is ismert, hogy a magyarok egészségügyi mutatói szomorúak, sokkal betegebbek vagyunk, mint a tőlünk nyugatra élő társadalmak.



- A számok: a 80 ezer forint feletti nyugdíjak 13. havi részét, 12 hónapra elosztva, 80 ezer forintra csökkentette a kormány, azaz havonta 6670 forint épül be a nyugellátásukba. Nem kaphat 13. havi nyugdíjat az a 274 ezer 62 évnél fiatalabb nyugdíjas, s az a 125 ezer ember, akik 2009-től mennek nyugdíjba. 754 ezer 62 év feletti öregségi s rokkantnyugdíjas és 77 ezer 62 év alatti rokkantnyugdíjas pedig elveszíti járandóságának 80 ezer forint feletti részét. Ha a számokat összeadjuk, látjuk, hogy 2009-ben és 2010-ben 1 millió 200 ezer idős embert rövidítenek meg, akikért a gyurcsányi ígéret ellenére egy csepp vért sem hullattak. Az átlagnyugdíj 73 ezer forint. Ugye, nem azok ajánlották fel a 13. havi teljes nyugdíjukat, akik ilyen kevés pénzt kapnak? Én járom az országot, minden héten, Nyíregyházától Sopronig, sok-sok nyugdíjassal találkozom. Én nem olyanokkal, akik felajánlják a 13. havi nyugdíjat, hanem olyanokkal, akik azt mondják: A rezsinket sem tudjuk lassan fizetni, de enni sem fogunk tudni. Hát maguk vannak ott fenn, csináljanak már valamit!"



- Orvos vagyok, engedjenek meg nekem egy példát. Ha egy halálos beteg, akinek az immunrendszere nulla, megkapja az influenzavírust, borítékolható, hogy meghal. Ha egy ugyanennyi idős, életerős, rendszeresen sportoló, vitaminokban gazdag ételeket fogyasztó ember kapja meg ugyanazt az influenzavírust, borítékolható, hogy hét-tíz nap múlva dolgozni megy. Magyarország, a szocialista-szabad demokrata kormányzás eredményeként, súlyosan legyengült, nincs immunrendszere, s aztán jött az influenzavírus, - ezért tartunk ott, ahol most tartunk. A felelősség az önöké, hiszen önöknél volt, van a buksza.



- Van azonban az anyagiakon kívül, az anyagiak fölött egy más szempont, egy sokkal fontosabb szempont, - és ez erkölcsi! Önök, szocialista képviselőtársaim, a nyugdíjasokat csak szavazatszerzésre használták. Az önökre szavazó nyugdíjasok abban a reményben adták önökre voksaikat, hogy megkapják a kampányban önök által beígért teljes 13. havi nyugdíjat. Önök most ezeket a nyugdíjasokat csapják arcul. Ez mélységesen erkölcstelen!



- Ugye, tetszenek emlékezni, hogy amikor tavaly április 30-án, Orbán Viktor arról beszélt, hogy egy polgári kormány meg fogja őrizni a nyugdíjak reálértékét, - micsoda felháborodás támadt! Önök bejelentették: készítenek másfél millió szórólapot, amin a nyugdíjasokat figyelmeztetik, felvilágosítják, hogy milyen veszély leselkedik rájuk egy polgári kormány esetén. Én most megkérdezem: most is lesz másfél millió szórólap? És mi lesz rajta? Bejelentik, hogy, hogy e milyen veszély leselkedik a törvénymódosítás miatt rájuk?



- Ebben a formában társadalombiztosítási nyugellátásról szóló módosító törvényjavaslatot a Kereszténydemokrata Néppárt a nem tudja támogatni. Erkölcsi megfontolásból pedig feltétlenül szorgalmazzuk továbbá, a felelősök megnevezését, akiknek rossz gazdaságpolitikája miatt a nyugdíjasok ilyen méltatlan helyzetbe kerültek!

Forrás: Gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: törvénymódosítás, rokkantnyugdíjas, képviselőtársaim, nyugdíjkorhatárt, vásárlóértéküket, összehasonlítani, változtatásoktól, influenzavírust, nyugellátásukba, felvilágosítják, nyugdíjkorhatár, megtakarításait, törvényjavaslat, nyugdíjpályához, nyugellátásokba, elfogadhatatlan, immunrendszere, figyelmeztetik, nyíregyházától, járandóságának, bejelentésével, megfontolásból, nyugellátásból, nyugellátásról, nyugdíjasokért, nyugdíjazásnál, munkajövedelme, megélhetéséhez, elhatározásból, nyugdíjtörvény, influenzavírus, borítékolható, előterjesztés, nyugdíjasokat, feltételekkel, megszüntetése, utolsó csepp, nyugdíjasok érdekeit, gyurcsányi ígéret, csepp vért, öregségi nyugdíjkorhatár, öregségi nyugdíj, előterjesztés szerint, kormány olyan, nyugdíjkorhatár emelésére, egymást követő, nyugdíjba vonulás, munkaképes korú, javaslat szerint, korhatár alatti, nyugdíjkorhatár betöltésekor, nyugdíjazás előfeltétele, Gyurcsány Ferenctől, Tisztelt Ház, Lanczendorfer Erzsébet, Gyurcsány Ferenc, Nyíregyházától Sopronig, Orbán Viktor, Kereszténydemokrata Néppárt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A hét szűk esztendő  próbáljuk ki az őszinteséget  A Föld napja  Beney Zsuzsa  Ma  Facebookon kaptam  Emlék  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Április 22. a Föld napja,  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden gyerek jó.  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Ázzal aki csak szép  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Tehetségtelen gyerek nincs.  próbáljuk ki az őszinteséget  Ma  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Különös!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  próbáljuk ki az őszinteséget  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  A fák lelke  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  A végzet az  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Esti kép  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Az idő elsodorja létezésünk  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
utolsó csepp, nyugdíjasok érdekeit, gyurcsányi ígéret, csepp vért, öregségi nyugdíjkorhatár, öregségi nyugdíj, előterjesztés szerint, kormány olyan, nyugdíjkorhatár emelésére, egymást követő, nyugdíjba vonulás, munkaképes korú, javaslat szerint, korhatár alatti, nyugdíjkorhatár betöltésekor, nyugdíjazás előfeltétele, adott biztosítási, előterjesztők állítják, addigi anyagi, jövőben szolgálati, javaslat alapján, tizenharmadik havi, havi nyugellátásokba, tavalyi törvénymódosítás, javaslat szorgalmazza, svájci indexálás, svájci indexálást, előterjesztők szerint, gazdaság lehetőségeit, javaslat decemberi, tervezett változtatásoktól, lehető leggyorsabban, térség fekete, magyar társadalom, élet alfájánál, élet ómegájához, korábbi bejelentésével, szocialista kormány, nyugdíj folyósítását, megélhetéséhez kényszerű, minimálbér 12-szeresét, most benyújtott, nyugati országban, egészségi állapotát, aktív korban, magyar nyugdíjaséval, fejlett nyugati, görög tengerparton, magyar nyugdíjas, áraink érték, nyugati árakat, magyarok egészségügyi, tőlünk nyugatra, számokat összeadjuk, halálos beteg, immunrendszere nulla, ugyanennyi idős, anyagiakon kívül, anyagiak fölött, sokkal fontosabb, nyugdíjasokat csak, önökre szavazó, reményben adták, kampányban önök, nyugdíjasokat csapják, polgári kormány, nyugdíjak reálértékét, nyugdíjasokat figyelmeztetik, törvénymódosítás miatt, felelősök megnevezését, nyugdíjasok ilyen, törvénymódosítás, rokkantnyugdíjas, képviselőtársaim, nyugdíjkorhatárt, vásárlóértéküket, összehasonlítani, változtatásoktól, influenzavírust, nyugellátásukba, felvilágosítják, nyugdíjkorhatár, megtakarításait, törvényjavaslat, nyugdíjpályához, nyugellátásokba, elfogadhatatlan, immunrendszere, figyelmeztetik, nyíregyházától, járandóságának, bejelentésével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.